Laajin valikoima sisustusta ja huonekaluja
Sisustus ja huonekalut - ON24

Miten valita ruokapöytä?

Riippumatta siitä onko teillä erillinen ruokailutila vai tupakeittiö-ratkaisu, on oikeanlaisen ruokapöydän löytäminen avainasemassa. Ruokapöytä on usein koko huoneen keskipiste, johon kokoonnutaan perheen ja ystävien kanssa, joten sinun on oltava varma, että ruokapöytä sopii hyvin sille suunniteltuun tilaan ja että se sopii kodin yleisilmeeseen ja on linjassa muun sisustuksen kanssa.

Miten valita ruokapöytä

1. Ruokapöytä Mid Century 180x90 cm 2. Jatkettava ruokapöytä CHLOE 160/200x90 cm

Paras ruokapöytä on budjettisi mukainen, rakenteeltaan vankka, tilaan sopiva ja tyyliltään mieluisa ja pitkäikäinen. Kun valitset hyvän ruokapöydän, sinun on otettava huomioon muutamia perusasioita.

Ensinnäkin ole varovainen seuratessasi trendejä. Hyvän ruokapöydän tulisi kestää vähintään 5-10 vuotta ja se voisi olla lähtökohtaisesti yksinkertainen ja kestävä. Jos ruokapöytäsi on liian erikoinen tai siinä on paljon yksityiskohtia, saatat kyllästyä siihen nopeammin ja jonain päivänä miettiä, mitä oikein ajattelit ostaessasi kyseisen pöydän.

Edullisen hinnan ja ajattoman tyylin lisäksi on tärkeää seurata pöydän vakautta ja rakennetta. Ajattele, miltä tuntuu istua pöydän ääressä pitempään ja onko se mukavantuntoinen pitkään.

RUOKAPÖYDÄN KOKO

Koska ruokapöytä on erittäin suuri huonekalu, on otettava huomioon sen ympärillä oleva tila. Pöydän oman pinnan lisäksi kaikilla sivuilla on oltava vähintään 90 cm "hengitystilaa", jotta voit istua mukavasti tuolissa ja liikkua esteettömästi huoneessa. Ja mitä enemmän tilaa on, sitä parempi. Joten olkoonpa pöydän paikka sitten monikäyttöisessä tilassa tai erillisessä ruokailutilassa, aloita ruokapöydälle suunnitellun tilan pituuden ja leveyden mittaamisella. Vähennä sitten noin 180 cm näistä kahdesta mittaustuloksesta selvittääksesi tilaan sopivan ruokapöydän pituuden ja leveyden.

Mieti seuraavaksi, kuinka aiot käyttää pöytää. Jokainen paikka pöydän takana tarvitsee noin 60 cm pöytätilaa ja suuret tuolit vievät tilaa enemmän.

Huonekalun "visuaalinen paino" voi vaikuttaa siihen, kuinka isolta se näyttää huoneessa. Huonekalu voi olla teknisesti sopiva, mutta se näyttää valtavalta, jos se on tumma tai massiivinen, raskaalta vaikuttava kaluste tai jos se on liian lähellä muita huonekaluja.

Suuremman huonekalun visualisoimiseksi merkitse esimerkiksi maalarinteipillä huoneen lattiaan pöydän vievä tila pituus- ja leveyssuunnassa. Yritä merkitä myös pöydän korkeus. Esimerkiksi joku voi seistä mittanauhan kanssa pöydän nurkissa tai tilan voi merkit vaikkapa muutaman tuolin avulla. Nämä keinot auttavat konkreettisesti visualisoimaan pöydän mitat.

Jos ON24 Sisustustavaratalossa tehdyn tilauksen jälkeen käy kuitenkin ilmi, että ruokapöytä ei sovikaan sille suunniteltuun tilaan, voi ON24:stä tilatut huonekalut aina palauttaa ja kaikki rahat palautetaan asiakkaalle. Tavallisesta huonekalumyymälästä ostettaessa ostosta ei voi pääsääntöisesti palauttaa, hyvässä tapauksessa tavaran voi vaihtaa toiseen samanhintaiseen.

AJATTELE TARPEITASI VALITESSASI PÖYDÄN MUOTOA

Yleisimmät ruokapöytämallit ovat neliön ja suorakaiteen muotoisia, joista löydät laajimman valikoiman erilaisia tyylejä ja kokoja. Pyöreä tai soikea pöytä voi kuitenkin antaa sinulle hieman enemmän tilaa liikkua, kun siitä puuttuvat kulmat. Siitä huolimatta pyöreälläkin pöydällä on suuri pinta-ala. Pienemmissä suorakaiteen muotoisissa tiloissa soikea voi olla paras valinta.

Pyöreä pöytä voi olla upea juhliin ja tapaamisiin, koska sen ympärillä kaikki voivat kokoontua ja puhua toistensa kanssa tasavertaisesti. Ihmisten sijoittamista rajoittaa vain pöydän ympärysmitta - ruokien tarjoilulle jää kuitenkin vähemmän tilaa, jos pyöreän tai soikean pöydän ympärillä on tiuhasti tuoleja.

Pyöreä ruokapöytä

1. Ruokapöytä Tische Ø120 cm 2. Ruokapöytä Nagano Ø 120 cm

KIINNITÄ HUOMIOTA PÖYDÄN JALKOIHIN

Pöydän jalat voivat vaikuttaa siihen, kuinka monta ihmistä mahtuu pöydän ääreen. On välttämätöntä varmistaa, etteivät pöydän jalat tunkeudu liikaa ihmisten jalkatilaan. Kiinnitä huomiota pöydän jalan paksuuteen ja pöydän jalkojen sijaintiin. Yleensä ohuemmilla jaloilla varustettu pöytä ja pöydät, joissa on jalat kulmissa, jättävät enemmän tilaa ylimääräisille istumapaikoille.

VALITSE TYYLISI MUKAISET PÖYTÄMATERIAALIT

Ruokapöydän materiaalin valitseminen voi olla vaikeaa. Oikean materiaalin valitsemiseksi sinun on löydettävä kompromissi hinnan, ylläpitomukavuuden ja henkilökohtaisen tyylin välillä. Pöytä, jossa jokin näistä seikoista ei toteudu voi tarkoittaa ostopäätöstä, joka harmittaa myöhemmin. Ruokapöydän valmistamiseen käytetään usein useita materiaaleja, esimerkiksi pöytälevy on lasia, mutta jalat metallia, jne. Mutta tärkein ja näkyvin osa on ruokapöydän pöytälevy eli kansi. Tässä on yleisimpiä ruokapöydän materiaaleja ja niiden ominaisuuksia:

Puu: Massiivipuu on klassinen materiaali, koska se on kestävä ja helppo korjata. Tammi, mänty ja koivu ovat yleisimpiä materiaaleja. Akaasia, pyökki, mangopuu, kumipuu ja Intian ruusupuu löytyvät kuitenkin myös ON24 valikoimasta. Massiivipuu on suosituin , vaikka se on usein kallein. Tuottajat pyrkivät jatkuvasti vähentämään massiivipuun hintaa. Esimerkiksi pieni mänty-ruokapöytä Tim voi maksaa alle 80 euroa,

Mänty-ruokapöytä

mutta suurempien tammipöytien hinnat voivat nousta lähes 2000 euroon. Kuten alla olevan kuvan, tammipuinen ruokapöytä Fausto.

Tamminen ruokapöytä

Massiivipuu laajenee ja supistuu lämmön ja kosteuden vaikutuksesta ja siihen voi tulla naarmuja ja kulumista, mutta se on melko helppo korjata.

Kalustelevy puujäljitelmällä: Erittäin ohut kerros massiivipuuviilua (tai materiaalia, johon painettu puun kuvio) liimataan lastulevyyn, vaneriin tai muuhun levyyn. Tällaiset materiaalit ovat yleensä korkealaatuisia, pitkäikäisiä ja helposti huollettavia. Kalustelevyt ovat kevyempiä kuin massiivipuu ja huomattavasti halvempia. Ihmiset eivät kuitenkaan usein tunne näiden materiaalien laatua ja pitävät niitä halpoina, vaikka ne saattavat olla toiminnallisuudeltaan ja kestävyydeltään parempia kuin massiivipuu. Esimerkiksi yksi suosituimmista tuotteista on alla olevassa kuvassa Nano-ruokapöytä tammijäljitelmällä, jonka hinta kanta-asiakkaalle on vain 171 euroa.

Ruokapöytä

Keramiikka ja kivi: Ruokapöydissä keramiikkaa käytetään siten, että huonekalulevyn pöytä on päällystetty keramiikalla tai kivilevyllä. Kivi ja keramiikka ovat kestäviä materiaaleja, ja ne näyttävät myös kalliilta ja kauniilta. Ne voivat olla myös melko painavia. Keramiikan ja kiven hinta on kalliimpaa kuin puun ja muiden materiaalien. Tällaisesta materiaalista valmistettujen pöytien hintataso on 1000 euron luokkaa tai enemmän. Esimerkiksi Actor-ruokapöytä, jota voidaan pidentää keraamisella jatkolevyllä maksaa 1305 euroa ON24 kanta-asiakkaalle.

Jatkettava ruokapöytä

Lasi: Lasipöydän kannen voi valita kirkkaasta, mattapintaisesta tai sävytetystä versiosta. Ne ovat suhteellisen halpoja ja luovat enemmän tilantuntua. Vaikka lasi ei ole herkkä kosteudelle, se voi rikkoutua, naarmuuntua tai halkeilla kuumuuden vuoksi. Myös sormenjäljet näkyvät helposti lasissa. Hyvä lasinen pöytälevy voi kestää vuosikymmeniä, jos et ole kömpelö ja vahingossa riko sitä. Esimerkiksi tämä lasinen ruokapöytä Taxi maksaa kanta-asiakkaalle 406 euroa.

Lasinen ruokapöytä

RUOKAPÖYDÄN TUOLIT

Ruokapöydän tuoleja valitessa tärkeintä on, että tuolit sopivat ruokapöydän alle hyvin ja ovat pöydän kanssa samantyyliset. Jos sinulla on jo tuolit ja etsit vain pöytää, sinun on ehdottomasti otettava huomioon tuolien koko ja tyyli, kun valitset uutta pöytää. Jos kuitenkin etsit sekä tuolia että pöytää, on etsintä hyvä aloittaa valmiista ruokailuryhmistä, joissa pöytä myydään yhdessä siihen sopivilla tuoleilla. Tässä tapauksessa on varmaa, että tuolit ja pöytä sopivat yhteen sekä tyyliltään että kooltaan. Sarjan ostaminen on usein halvempaa kuin pöydän ja tuolien ostaminen erikseen. Jos haluat ruokapöydän tuolit edullisesti, tutustu ON24 ruokailuryhmiin. Esimerkiksi yksi ON24:n suosituimmista ruokailuryhmistä on alla näkyvä Emerald-ruokailuryhmä, jossa kuuden tuolin ja pöydän hinta kanta-asiakkaalle on vain 1210 euroa.

Ruokailuryhmä